úterý 1. února 2011

Seznamte se: Elinkina

 Pojďte s námi a objevte další talent z naší umělecké kategorie. Dnes je jím Elinkina.





1Ahoj Elinkino, kdy se tvůj talent začal projevovat? Kdy ses rozhodla, že se dále budeš ubírat tímto směrem a umělecká tvorba bude tvůj obor?
Od mala mě bavilo něco tvořit. Zalezla jsem do pokojíčku a hodiny jsem něco vyráběla (většinou z papíru). V první třídě mě mamka přihlásila do výtvarky na ZUŠ. Ale nevyplatilo se, aby se mnou každý týden jezdila do města a platila drahé školné, tak jsem tam po roce přestala chodit. V páté třídě jsem výtvarku začala znovu navštěvovat. To už jsem byla o něco šikovnější , tak jsem tam vydržela až do devítky. Chtěla jsem jít na střední školu s uměleckým zaměřením, ale nebyla jsem si jistá oborem. Nakonec jsem si vybrala obor Grafický Design (v Hodoníně), kde se mi moc líbí. 

nJsi teprve v prvním ročníku, ale tvá práce by měla probíhat hlavně na počítači, přesto máš na blogu hlavně kresbu tužkou a další povedené rukodělné výtvory. Jak je to možné?
První a druhý ročník je zaměřený hlavně na kresbu. Učíme se i pracovat s grafickými programy, ale žádné hodnotné věci zatím nevyrábíme. Počítačová grafika je mnohem těžší a složitější, než si většina lidí myslí. A umět kreslit je základ, abychom tu práci na PC ve třetím a čtvrtém ročníku zvládli.

Snažíš se tvořit sama v některých programech, co jsou volně ke stažení na internetu? Zdokonaluješ se i mimoškolně?
Snažím, ale moc mi to nejde. Chtěla bych se doma PC grafice věnovat víc, ale bohužel nemám vůbec čas. Většinou to dopadne tak, že otevřu Photoshop, ale nakonec stejně skončím u Malování. 

Měla jsi už nějaký veřejný úspěch, např. vítězství ve výtvarné soutěži, nebo tvorbu na zakázku?
Ne, žádnou výtvarnou soutěž jsem nikdy nevyhrála. Ale naše učitelka ze ZUŠky mně a dalším šesti spolužákům, kteří se taky dostali na umělecké školy, zařídila dvě výstavy našich prací.

Pocházíš z křesťanské rodiny a žiješ na Moravě, patrně máte domek sezahradou a chováte i zvířata. Teď tě to trochu štve, ale umíš si představit, že se za chvíli přesuneš na vysokou školu do velkého města, kde nikdo nikoho nezná a život se slepě řítí vpřed?
Z větších měst vůbec strach nemám. I teď trávím víc času ve škole ve městě než doma na vesnici. Jsem ráda za každou příležitost, kdy můžu vypadnout z domova. Na druhou stranu se domů taky těším, zvlášť když máme vyučování do půl páté…
b

Elinkina také  uvažovala, že svůj blog zruší, ale byla by to škoda, proto za všechny, co drží tužku jako prase kost, jí přejeme novou motivaci do dalšího tvoření a hodně svěží inspirace. A co vy, zaujala vás Elinkina? Tak neváhejte navštívit její blog.

2 komentáře:

  1. Elinkinu znám moc dobře, je to moc šikovná a nadaná holka. Moc jí závidím její nadání, talent a nápady. :DD Ale samozřejmě jí je přeju. :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi zajimavy blog, hned se jdu podivat. Autorka ma urcite talent. Tradicni malbu a kresbu obdivuju.

    OdpovědětVymazat