pátek 4. března 2011

Vytvořme si nový svátek!

Ano, čtete správně. Doupě Autorské tlupy je to správné místo, kde se vyřádit. Jestli máte po krk zkomercializovaných svátků, které někde postrácely svůj původní význam a svoji tradici a zda-li máte chuť s tím něco udělat, račte, vstupte a neohlížejte se.



Máme pro Vás jedinečnou příležitost. Založme si svými společnými silami svůj vlastní svátek, vetkejme mu vlastní tradice, ustřihněme ho od všech financí a zkažeností světa. Šťastní lidé se radují z maličkostí. Udělejme si takovou drobnou maličkost i my. Vždyť život je plný nástrah, nářků, pláče a smutných dní. Proč si nevyhradit jeden příjemný den?

Do komentářů pod článek vkládejte své návrhy pro náš neoficiálně oficiální svátek.
  1. Jak by se měl jmenovat?
  2. Jakou by měl mít podle vás tradici?
  3. Co by se slavilo?
  4. Který den by se slavil?
  5. Proč?

Ze všech návrhů sestavíme anketu. Anketa bude v Doupěti "viset" nejméně 14 dní. Vy sami si vyberete, jaký svátek budeme interaktivně, ale i ve skutenčosti slavit. Nezapomínejte, že čím lépe si svůj svátek představíte, tím lépe se bude slavit.

Co Vy na to, Tlupaři?

Hlasujte pro návrhy v komentářích nebo přidejte svůj vlastní svátek:
1.  Babe - Svátek návštěv hřbitovů (2.-4. 4.) - hlasy:
2. Kittanya - Svátek úsměvů (26. 6.) - hlasy: /
3. Ethnea - Svátek ztráty lidství (--) - hlasy:
4. Michail - Svátek autorství a inspirace (od 27. 10. celý týden) - hlasy:
5. Marless - Svátek Šílených blogerů (4. 4.) - hlasy: /
6. Majda - Den osvobození od Facebooku (každý první den v měsíci) - hlasy: //





12 komentářů:

  1. áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá. BBabe toho má dost. Napsalo dvacetiřádkový komentář a smazalo se mi to T_T chci slavit mou první návštěvu olšanských hřbitovů. protože já chci, na jménu nezáleží, slavilo by se to 2.-4. 4. a slavilo by se to návštěvami hřbitovů :D prosím nemlaťte mě za to, bolelo by mě to.

    OdpovědětVymazat
  2. Já navrhuji na den 26. 6. Svátek úsměvů. Je to den, kdy kvetou lípy, národní stromy České republiky. Den je dlouhý a noc vlažná, vždyť už dávnoproletěl čas po Letním slunovratu, avšak ten Zimní je stále ještě daleko. V roce 1942 nacisti vyhladili Ležáky, ale žádné zlo netrvá věčně.

    Je to většinou poslední týden nejen žáků školou povinných. Pořádají se různé soutěže a oddychové výlety. Proč se celý den neusmívat na ostatní? Lidé už zapomínají, jaké to je se usmívat do veselých očí. Navrhuji si na tento den rozkvetlých lip naordinovat dobrou náladu, ať se děje cokoli a odložit starosti a smutek na druhý den.
    Aby úsměv tento den na rtech nezamrzal i přes teplo začínajícího léta, nejen úsměvem, ale i jedním drobným dobrým činem v tento den slavit.

    A jaká se váže historie k tomuto dni?
    Kdysi, a to už si snad nikdo přesně nepamatuje, ještě vlaštovky hnízdily ve větvích rozkvétajících lip. To ještě měly světle bílou hruď od zobáku po bříško. Jenže v korunách lip se usazovaly také jiřičky, jejich dávné znepřátelené sokyně. Nikdo z pěvců dodnes neví, co bylo příčinou jejich sporu. V tento den měly oba rody vystavená hnízda ve větvích pučících líp. Už týden se radovaly z vylíhnutých vajíček. Avšak jiřičky byly závistivé a vyházely z hnízd vajíčka jiřiček. Chtěly kvetoucí lípy pro sebe. Avšak Matka příroda je sice spravedlivá, ale také přísná. Rozpoutala kruté deště a utopila vejce jiřiček v jejich odkrytých hnízdech. Jiřičky zpytovaly své svědomí a aby nezapomněly, jak byly závistivé, rozklovaly si kůži na krku do krve a odletěly. Stále si staví odkrytá hnízda a svá vejce vystavují slunci, avšak pod příkrovem lidských příbytků. Jiřičky taktéž odletěly z lip, usadily se vedle jiřiček, nemají rudou skvrnu na krku, avšak pro jistotu si svá hnízda kryjí.

    OdpovědětVymazat
  3. Aby úsměv tento den na rtech nezamrzal i přes teplo začínajícího léta, nejen úsměvem, ale i jedním drobným dobrým činem v tento den slavit a za okno položit pučící lipovou větvičku pro radost nejen vlaštovkám, ale i jiřičkám.

    OdpovědětVymazat
  4. Svatek ztraty lidstvi

    Slavi se presne v ten den, kdy provedeme neco takoveho, po cem se uz sami sobe nebudeme moci podivat do oci.

    Slavi se vyjmutim srdce a jeho nahrazenim kamennym srdcem. Zaroven s tim se slavi zahozenim klice k nasemu pozbylemu lidstvi do more.

    A duvod? Srdce, ktere pozbylo lidstvi, si nezaslouzi zadny jiny cit.

    OdpovědětVymazat
  5. Nebudu v tom hledat nic originálního, ale ve svátek vyprodukovaný z AT by mělo jít především o AT a hlavně blogaření.
    Tudíž:
    1.) Svátek autorství a inspirace
    2.) Tradicí nechť je cokoli kreativního popřípadě aspoň nějaký virtuální tluposcuk. (Fanatici poděkují bohu, levičáci Leninovi, alkoholici to zapijí, neandrtálci můžou tancovat kolem ohně, úchyláci aspoň v ten den vypnou dětský porno, cukromilci můžou pozřít třeba pět tabulek čokolády, optimisti se můžou usmívat jak měsíček na hnuj, atd.)
    3.) Název mluví za vše
    4.) V den založení AT, popřípadě celý říjnový týden
    5.) Protože bez toho by tu nebyl ani tenhle článek

    OdpovědětVymazat
  6. Navarhuji na 4.4. svátek, kdy blogerům hrábne. Může se nazývat třeba svátkem Tramtadadá.
    Tradicí bude, že se některá slova zakódují, dejme tomu slovo být bude ve všech tvarech Tůtůt, místo pozdravů bude "Bů" atd. (to by se promyslelo :D).
    Každý bloger bude touto zakódovanou řečí psát ten den články, komentáře, všechno. Ti nezasvěcení si budou myslet, že jsme zešíleli :D

    OdpovědětVymazat
  7. Kolem Majdy prolétla inspirace :3.
    Jméno -> Den osvobození
    Tradice -> Den,kdy NIKDO z autorské tlupy nezapne Facebook =D
    Slavilo by se to každý první den v měsíci.
    Protože Knihaksichtů je zlo a potřebujeme si od ní někdy odpočinout ;)
    Tak,co by na to? *očekávání* =D

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se líbí svátek od Kitt, nikdy není úsměvu dost. A až potkáme někoho na ulici smát se od ucha k uchu, budeme vědět, že patří do Autorské tlupy!

    OdpovědětVymazat
  9. Majdo: ja slavim tvuj svatek kazdy den. =)

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Majda: taktéž, pro mě, nemaje facebooku, je svátek každý den :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ethnea,Michail -> Já Facebook vlastním a někdy toho dost lituji =D

    OdpovědětVymazat
  12. Jinak -> Dala bych hlas Marless,mám ráda když si o mě lidi myslí že jsem šílená x)

    OdpovědětVymazat