pátek 4. března 2011

Prohlášení autora Návodu

PROHLÁŠENÍ AUTORA

V životě narazíte na spoustu lidí, kteří Vám budou říkat, co byste měli dělat.

Nerad bych byl jedním z nich.

Berte prosím tuto knihu jako soubor věcí, které byste dělat mohli.

A dělejte je pouze v případě, že Vám to dává smysl.

Návody v této knize nejsou svaté. Prosím, vyzkoušejte si všechno na vlastní kůži. Jinak prostě nepoznáte, zda to může fungovat i pro Vás, i kdyby Vám šest miliard lidí tvrdilo, že ano.

A před tím, než to uděláte, nepovažujte tyto informace za magické. Podivuji se aktivitám lidí, kteří si přečtou pár knih, nikdy se jejich textem neřídí nebo jim to zkrátka nefunguje, ale protože knihu napsal někdo slavný nebo dostatečně „myšlenkově neotřelý“ a dá se na tom vydělat, jsou schopni tyto myšlenky prohlašovat za píseň nebeskou a dokonce o těchto věcech i přednášet. No prosím Vás, k čemu to je?

Kdybych byl slavný a napsal, že pokud sníte půl kila hnoje, dosáhnete blahobytu, udělali byste to? Asi ne, že? Mysleli byste si o tom svoje, možná byste hnůj ochutnali a zjistili, že jste místo blahobytu dosáhli leda hospitalizace. Bohužel se najde spousta lidí, kteří sami hnůj nikdy nejedli, ale budou s neuvěřitelně sebevědomou aurou prohlašovat, že když ho zbaštíte, nebude Vám ve světě rovno. A, kupodivu, takoví lidé Vám budou hnůj také velice ochotně prodávat. Zdá se Vám to v pořádku? Mně tedy ne. Nestávejte se prosím jedním z nich.

Děkuji.

1 komentář:

  1. Budu ji brát jako něco,čím se nemusím řídit,neboj se =D. Už se moc těším na návody =))

    OdpovědětVymazat