pondělí 7. března 2011

Nové rubriky: Den za dnem - P52

Dobré pondělní odpoledne. Po ohlédnutí zpět k plánům, které jsem pro Vás v minulosti přichystala, mne příjemně překvapilo, s jakou vervou jste se do nich pustili a jak Vás mrzelo, že by se měly, byť jen na chvíli zrušit. Doupě Autorské tlupy je pro všechny špatnosti a srandy. Mám pro Vás malý návrh.

Konkrétně mi jde o P52, tedy 52 týdnů všedního i nevšedního života zaznamenaných na jednotlivých fotografiích u jednotlivých blogerů. A mám vážný zájem tuto milou akci znovu rozjet v Doupěti. Tentokrát jsem ji ještě dopilovala tak, aby Vám byla co nejpříjemnější, ale mám však propracované dvě možnosti. Buď budete chtít rozjet obě, nebo jen jednu z nich, to je na Vás.

P52
Tou první je klasické focení v jednom daném týdnu. Znovu bych vytvořila tabulku s jednotlivými týdny, znovu byste se jednotlivě přihlásili do určitých týdnů a znovu byste nám posílali své fotografie a byly by zveřejňovány zde v Doupěti. Znovu by vyšel informativní článek. S malými rozdíly. Vyslyším nejen Tlusťjochovy prosby a povolím zveřejnění více fotografií v jednom týdnu. Avšak tabulka s předem danými fotografy v určitých týdnech by přetrvávala. V reálu to bude vypadat tak, že se pojede podle tabulky, jak ji znáte z dřívějška + pokud někdo náhodou bude mít potřebu fotit a bude se chtít se svým dílkem pochlubit.
Opět nám na email Autorskyklub(zavináč)seznam.cz pošlete svou fotografii, zároveň uvede svoji přezdívku, blog a také ve kterém týdnu jste fotili, abychom ho mohli zveřejnit s fotografií týdne v daném týdnu.

Většině z Vás nedělala drobná pravidla (pokud možno neupravovat fotografie, fotit v daném týdnu) problémy. Našli se i tací, kterým se nelíbila. Byla bych ráda, kdybyste opravdu fotili přirozeným způsobem a neupravovali fotografie, byť by neměly to správné barevné ořechové. To kouzlo přirozenosti je rázem pryč. Ale nikdo Vám hlavu neutrhne, pokud si s fotografií "v přirozené míře" pohraje.

Den za dnem (Day by day)
Toto už je trošku upravená verze předchozí fotografické činnosti. Jedná se o zdokumentování Vašeho konkrétního měsíce (opět na základě předem dané tabulky) v souboru fotografií. Zde se přímo vybízí možnost je upravovat k obrazu svému. Jednoduše si zaznamenáte pro Vás důležité nebo jen zajímavé chvíle v rozmezí jednoho měsíce. Prostě budete fotit vše, co se Vám bude zdát, jak už bylo výše zmíněno, důležité, zajímavé nebo třeba i vtipné a originální. Všechny tyto fotografie nějakým libovolným způsobem nahromadíte do jednoho souboru (obrázku, článku, foto příběhu, ...) a pošlete nám jej na náš Tlupařský email. Doporučuji si  nafotit více okamžiků a z nich vybrat jen pár povedených (4-8 fotografií), tak se s nimi pak bude lépe pracovat. Zde už je opravdu více než doporučeno nosit s sebou fotoaparát při každé příležitosti, nikdy nevíte, co se Vám přes objektiv mihne.

Pokud budete chtít, můžeme vždy v rámci diskuze pod článkem tipovat, jaká je daný fotograf či fotografka osobnost na základě výběru a obsazení fotografií.


Jaký je Váš názor? Zapojili byste se do takové tvůrčí činnosti? Oslovila jsem Vás? Kdo by se do toho pustil?

Pokusila jsem se vytvořit takovou malou ukázku toho, co mám na mysli. Tedy jak vypadal můj červenec v roce 2007. Je to nejjednodušší, vysoce nekvalitní a neoriginální způsob, nicméně vystihuje vše. Informace o datu a času pořízení snímků nejsou povinné. Samozřejmě, že zpracování fotografií je čistě na Vás.





10 komentářů:

  1. Také řeji pěkný pondělek! Já bych zkusil obé. Projek 52 je supr věc, ten bych z rukou nepustil ani za milion... Den za dnem je také dobrá myšlenka- a na konci roku by se mohla udělat koláž z vybraných fotek, že jo? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oba nápady se mi líbí :) a do Projektu 52 bych se určitě přihlásila :)

    OdpovědětVymazat
  3. SOuhlasim. Pekny napady, tez bych zkusil.

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé, to se mi líbí, ráda jsem projekt 52 okukovala, pěkně mi zvedlo mandle jeho zrušení. Bude možnost zapojení i nečlenů tlupy?

    OdpovědětVymazat
  5. Pro 52 jsem určitě, byla jsem přihlášená a zrušili ji dřív než na mě přišla řada...
    A ten druhý nápad se mi taky zamlouvá, jen bych se musela skutečně naučit nosit sebou stále foťák :o)

    OdpovědětVymazat
  6. [Veverka Bí]My uvítáme všechny, ale klidně se můžeš stát i členem, ostatně, místa je tu pořád dost :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm... asi se přihlásím:D
    ...a asi to udělám hned:D
    A běžím nabíjet baterky do foťáku:) to je něco pro fotomaniaky...ještěže ho z kabelky vůbec nevyndavám:D

    OdpovědětVymazat
  8. Super nápady :) Možná bych se taky zapojila :)

    OdpovědětVymazat
  9. především děkuju za přijetí do Tlupy! :))

    super nápady, ráda bych se zapojila :)

    OdpovědětVymazat
  10. ten nápad nafotit svůj měsíc se mi moc líbí, láká mě se zapojit:-)) Zřejmě začnu až dubnem, přece jen je skoro půlka března;)

    OdpovědětVymazat