sobota 5. února 2011

Prázdninový Tlupozcuk Autorské tlupy - aktuální

Chcete na týden utéct od dospěláckých všedních aktivit a upustit od dospěláckých povinností? Jste dobrodružné povahy? Rádi se díváte přírodě tváří v tvář? Chtěli byste poznat nové tváře a získat nové přátele? Friends are flowers that never fade!

  1. Kdy? O letních prázninách v roce 2011. Přesné datum bude stanoveno tak, jak bude vyhovovat většině.
  2. Kde? V Jeseníkách pod stanem (staří pardi pod širákem).
  3. S kým? S dospělými členy Autorské tlupy a jejich doprovodem (i tím nepokrevním).  Nezletilé osoby jen za písemného souhlasu rodičů nebo v jejich doprovodu.
  4. Jak dlouho? Týden.
  5. Jak? Na "Zčuchávací plácek" jakýmkoli dostupným či nedostupným způsobem. Od "Zčuchávacího plácku" pak společně podle programu. Většinou však pěškobusem.
  6. S čím? Doporučená výbava sestává z dokladů, batohu, spacáku, karimatky, stanu, oblečení a obuvi vhodných do přírody, náhradního oblečení, pláštěnky, hygienických potřeb, drobné zásoby nezkazitelné potravy, čutory na vodu, financí, tužky a papíru a z volně volitelné další výbavy.
  7. Program? Tlupaři budou zatěžkáváni celotýdení tlupařskou hrou (nejen pro dospělé). Jejího vyhlášení se dočkají na konci výpravy. Každý den proběhne táborem Autorské tlupy zajímavá přednáška, zábavná akce u táboráku, vzdělávaní v nekonvenčních rukodělných prací apod. O vedlejší program se postarají sami plantánžíci dle své chuti,  schopností a možností. V programu bude také čas pro Free time.
  8. Trasa? Obtížnost trasy bude zvolena podle zdatnosti Tlupy. Bude předem vytyčená hlavní trasa, avšak členové, kteří vyhráli celodenní soutěž, si mohou zvolit postup či jednotlivé zastávky na trase.
  9. Kolik? Ubytování, útratu a stravu si bude každý z Tlupy platit sám, avšak společné záležitosti jako je hromadná vstupenka na kulturní památku, muzea apod. a společné jízdenky budou hrazeny dohromady (kvůli množstevní slevě) případně dohodou. Každý z účastníků zaplatí do fondu předem dohodnutou symbolickou částku pro zajištění programu pro všechny. Co z této částky zbyde bude nazpět spravedlivě rozděleno mezi členy. V zásadě platí - co nejkvalitněji, ale co nejlevněji.
Informace o cenách vstupenek a jízdenek, o programu, počtu a složení Tlupy a další důležité informace budou účastníkům zveřejněny. Případné dotazy na emailu Kittanya@email.cz.
Odpovědný vedoucí za akci je Kittanya (informace o této osobě budou poskytnuty účastníkům prostřednictvím emailu).
Minimální počet členů: 10 (včetně doprovodu).
Předběžné přihlášky zde. Doporučuji se přihlásit v předstihu, protože jen tak se nejlépe domluvíme na vhodném termínu, trase, programu a průběhu celkově.


Předběžné informace:

Všechny informace budou průběně aktualizovány.

Cena kempů
AutoCamp Bobrovník Lipová-lázně: cena za stan pro max 2 osoby je 41Kč/noc, pro více jak dvě osoby 68Kč/noc + 55Kč za osobu starší 12 let (mladší 35Kč/noc)
Autokampink Dolina, Vrbno pod Pradědem: cena za stan  50Kč/noc + osoba starší 15 let 50Kč/noc (mladší 35Kč/noc). Z vlastní zkušenosti vím, že na Kolibě (restaurace v campu) opravdu VÝBORNĚ vaří, ceny jsou trošku vyšší, za to se pořádně a kvalitně nadlábnete.
Cena celkem za ubytování ve stanech na sedm dní pro jednu osobu: od 1372 (672 + 700)

Cena vstupenek případných kulturních památek
Vodní tvrz, Jeseník: 40/20 Kč
Jeskyně Na Pomezí: plné 110/os., senioři 65+ 80Kč/os., zlevněné 50Kč/os. Příplatek za fotoaparát nebo kameru 40Kč.
Jeskyně Na Špičáku: plné 80Kčúos., senioři 65+ 60Kč/os.,  zlevněné 40Kč/os., Příplatek za fotoaparát nebo kameru 40Kč.
Patzeltova jeskyně - Kralický sněžník:  plné 70Kč/os., důchodci 60Kč/os., zlevněné 35Kč/os. Příplatky za fotoaparát 30 Kč a za kameru 100Kč.
rozhledna Zlatý chlum Jeseník: plné 25Kč/os., děti do 15 let 15Kč/os., studenti a důchodci 20Kč/os.
zámek Bruntál:  plné: 70,- Kč (dospělí), snížené: 40,- Kč (děti 6-15, studenti, důchodci, invalidé), rodinné vstupné: 180,- Kč (2 dospělí, 2 a více dětí do 15 let). Příplatek za fotoaparát 20Kč a kameru 40Kč
...

6 komentářů:

  1. Achych :( To vypadá tak skvěle...:( Bohužel..

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá skvěle, tyhle prázdniny si chci pořádně užít a tohle by mohlo být super, jen dopředu nevím jestli mi do toho něco nevleze.

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud se ono zcuknutí konati bude, jsem pro, avšak pro nás, pracující blogaře, je vhodno zveřejniti datum alespoň měsíc předem. Zatím to zde je na bodu mrazu, tak uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  4. Pro Michaila: Pracující blogeři mají výsostné právo si stanovit datum tak, jak jim bude vyhovovat, ostatní flákači se budou muset přizpůsobit. Datum by mělo být voleno tak, aby zahrnovalo také víkend a aby se nekrylo s nějakými letními festivaly.
    S měsíčním předstihem s ebude počítat.

    OdpovědětVymazat
  5. Také bych se rád zúčastnil. Na víkendový sraz se podle všeho asi vůbec nedostanu, ale tohle se mi líbí. Jen potřebuji vědět datum, léto budu mít dost plné.

    OdpovědětVymazat
  6. Czech rascal: napiš mi prosím, email, kdy bys mohl. My se podle toho zařídíme. Čím dříve stnaovíme datum, tím dříve se mohou ostatní přizpůsobit. Do emailu mi ještě můžeš napsat, co si od takového srazu slibuješ, co by se Ti líbilo nebo nelíbilo. Program budeme šít na míru každému z účastněných ;-)
    (Kittanya@email.cz)

    OdpovědětVymazat