sobota 7. května 2011

Týden s námi: 8.

Odpočiňme si na chvíli od hokeje a jen tak letmo se zadívejme zase ven. Nabízíme Vám tentokrát jiný pohled než minulý týden. Tento týden totiž fotila La fille Ash. Obzvláště pak doporučuji přečíst si pěkný komentář od Ash pod fotografií.

"Netvrdím, že je ta fotka krásná. Není. A vlastně ani nemá být. Je i trochu rozmazaná. Ano, to byl záměr! A proč? Co že tím chci říci? Nu, je jaro. Stromy se již oblékly do svých krásně zelených listů a nad nimi dlí sytě modrá obloha. Krásné, že? Ale pozor. Když se zadíváte na fotku blíže, co uvidíte?
Na dolním okraji lampu a vpravo kusy budov.
A s tím souvisí i to rozmazání. Ruch měst nás obklopuje natolik, že si ani v tom spěchu; kdy se snažíme dostat z jednoho místa na druhé, abychom nezmeškali práci nebo školu; si nevšímáme toho, že se příroda mění. Že přichází jaro. Možná jen matně ze zpráv víme, že se něco děje, ale že bychom si toho všimli sami... to ne. Není to škoda? Nezačínáme pomalu na přírodu zapomínat? Nevidíme ji opravdu už jen "matně"?
"


Také bych chtěla upozornit na možnost se stále přihlásit jako fotograf do rubriky Týden s námi, ještě máme volná místa. Příležitost má každý, zde. Příští týden se tešíme na momentku od naší blogerky Reiny-sun.

2 komentáře:

  1. Proto si čas od času beru kavárenského povaleče, abyh si den vychutnal.

    Fotka je náramná, vskutku jarní.

    OdpovědětVymazat
  2. Lepší ma přírodu nezapomínat, ona by se mohla připomenout sama a o to hůř.

    OdpovědětVymazat