úterý 3. května 2011

Psí příhody 1

Slibovala jsem vám psí povídání a tak ho máte mít. Máme doma psíka, je to schnitzelberský wurstšpic a smeták každým coulem. Už jeho matka je asi čtyřnásobný kříženec a otec je pro jistotu neznámý. Báli jsme se, aby to nebyl vlkodav, když byl psík malý, rostl jako z vody, naštěstí se zastavil někde u kolen, takže je jen středně velký. Srst má tmavou se světlou bradkou a tlapkami, je hebký, trochu kudrnatý. Ze všeho nejraději se válí v prachu a špíně, aby to na sebe nachytal. Když běží, pleskají mu uši, vesměs vypadá dobrácky a roztomile, proto si s ním ostatní psi rádi hrají. I my si s ním užijeme spoustu legrace, když zrovna nevyvádí, něco netrhá, nebo nekouše bačkoru.

 Neumí toho mnoho, přecejen nechceme z něj mít nějakou cvičenou opici, je to takový svobodný psík, ale jak se ukázalo, dovedností může být i to, co neumíte. A náš psík si neumí lehnout. Už jako malý si nelehal, tedy ne na břicho, s packami vpřed, jak to dělají ostatní psi. On uměl jen na bok a na záda. A to ne na povel, lehne si, jen když chce spát, nebo podrbat na břiše - což je poměrně často. Zajímavý je ovšem způsob, jak to dělá. Náš popleta totiž musí udělat kotrmelec přes rameno, jinak to neumí.
 Ano, ta část, kdy stojí na hlavě a nožičky mu trčí všude kolem, je zvláště vtipná. A co vaše zvířátka, jakou vyvádějí neplechu? Neváhejte a podělte se o své příhody na autorskyklub(zavináč)seznam.cz

EDIT: psík si umí lehnout na povel, právě se to naučil. Asi mu bylo stydno, co tu o něm píšu...

4 komentáře:

  1. Ta malůvka je kouzelná- měly byste ji dát do galerie, protože z ní čiší hluboký symbolismus dosud nevídaný! Něco napíšu, ju? A do týdne vám pošlu, ano?

    OdpovědětVymazat
  2. Jasan, to bude príma, dík. A až teď koukám, že je ta malůvka špatně, přecejen rotace psíků mi takhle po ránu nejdou, ale ano, má to jakýsi svůj vlastní význam.

    OdpovědětVymazat
  3. jsem bál aby z něj nakonec nebyl vlkodlak..:D

    OdpovědětVymazat
  4. Máte roztomilého psíka!!! :-) A je dobře, že už se naučil si dobře lehnout! Zřejmě si opravdu přečetl článek a šel, jak se říká, do sebe! :-)

    OdpovědětVymazat