sobota 14. května 2011

Psí příhody 2

Další příběh ze života našeho psíčka je tady. Bude-li však ze zvířecího světa, to posuďte sami.
I byli jsme jednou na venčící vycházce v parku. Na souběžné cestě stál kočárek se řvoucím dítětem, maminka hlavu hluboko uvnitř, snažila se je utišit. Okolo pobíhala malá hnědá kryska (rozuměj též psík). Náš rarach zalehl do trávy na číhanou, jak to dělává, a čekal, kdy přijde správný okamžik na vybafnutí.

 No podařilo se mu to náramně, krysa začala štěkat jako pominutá. Nato vyletěla paní a ječela, jako by ji na nože brali. Hleděla jsem na ni se zviženým obočím. Potom popadla krysku a křičela, proč prý ji náš pes kousl. Opáčila jsem, že nikdo nikoho nekousl a že asi nikdy neviděla psy, když si hrají. A to už se rozzuřila, řítila se ke mně s kryskou v jedné ruce a kočárem v druhé, co si to prý dovoluji a že mi nakope pr***. Byla to úctyhodná masa, přecejen paní nebyla z nejštíhlejších. Čekala jsem, co se jako bude dít, našeho psíka, který z toho byl mírně paf, jsem pochválila a dala mu mlsku. Napadlo mě, že mě možná tím kočárem přejede. Naštěstí se asi v polovině cesty unavila, nebo ji překvapilo, že jsem se nedala na kvapný ústup, a tak zase obrátila a odsupěla si pryč. Opravdu povedená rodinka, hlasivky se jim vyvinuly dobře, není pochyb, po kom to to dítě má.
To však nebylo jediné setkání s touto Viktorkou. Asi o týden později jsme byli na psí louce. Na druhém konci seděl malý chlapec a hrál si se svým psem. Pes seděl a užíval si drbání za ušima. Když vtom, kde se vzala, tu se vzala, odněkud se vyřítila malá hnědá krysa a začala dorážet. Lítala okolo jako šílená a štěkala jak o závod. Pes ji okatě ignoroval. Netrvalo dlouho a ozval se šílený jekot, z aleje se vyřítila Viktorka, s pusou plnou nadávek popadla krysu a odsupěla pryč. Chudák klučík. No je toto normální?

13 komentářů:

  1. To sú ti jorkšírové... Fascinuje mě, že někteří lidé si neumí vychovat ani toho nejmenšího psa na světě. Takým lidem opravdu nenáleží ta výsada chovat nějaké zvíře. Pak to akundrát ob-erú chovatelé, kteří mají větší psa, navíc lépe vychovaného, ale že je to to "bojové plemeno", jak nevzdělanci vypouštějí z úst... Každé plemeno psa je nebezpečné, pokud je jeho páníček naprostý trouba.

    OdpovědětVymazat
  2. Nó jéžiš.
    Připomíná mi to jednou,jak jsem z mamkou byli v parku a Dingo [tj. náš pes] absolutně neposlouchal,tak jsme za ním šli a hezky pic ho přes čumák novinama.Jelikož je Dingo trdlo největší,nehorázně začal kňučet,jako kdyby - promiň,že se opičím - na nože ho brali.
    Jelikož blízko nás byla nějaká ženská s takou taktéž malou krysou na vodítku,která si chtěla hrát se psi,kňučela a štěkala.
    Na to se ta panička rozhočila,že neviděla vživotě takovou výchovu psa,že ho mlátíme,co si jako o sobě myslíme.
    My samozřejmě opáčili,ať si svoje rozumi strčí někam,že ani tu svou krysu nepustí,když si chce hrát a pak se ještě diví,že kňučí a štěká.
    Bože !

    OdpovědětVymazat
  3. No, ale novinami přes čumák se pes vážně netrestá, nejlépe je to dělat tak, jak to dělá i psí maminka, chytit za kůži za krkem a zatřást. U větších plemen to pak může být docela námaha, jelikož mají tlustou kůži a jen tak něco s nimi nezamává, ale tak to pes nejsnáze pochopí, že udělal něco špatně. Na druhou stranu musí být jasno, kdy má čas na hraní a kdy se jde na krátkou vycházku a nemá běhat za ostatními, pes není jasnovidec, že.

    OdpovědětVymazat
  4. Kriza má pravdu, já jen dodám, že kvedlat s nějakým větším plemenem je opravdu kolikrát jako polechtání na pupíku, takže když už je nevyhnutelný čumák, tak zásadně ne rukou ani vodítkem, ale nějakým jiným předmětem a samozřejmě přiměřeně povaze, velikosti a stáří psa.

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě,my je mně,nechceme ho zabít.Nelekněte se,on tožiš strašně,piští a je zavislý na mojí mamce,kam jde ona,tam jde on.Ale jakmile je to v praku,absolutně neposlouchá.
    Vím,rukou je to nejhorší,ten pes se pak bojí pána /páničky/ A vodítkem taktéž,pes se třeba nechce chytit,jelikož vidí,že máte to vodítko...
    Za kůži ho chytáme ale daleko častěji lkdyž vůbec neposlechne.Nevím,proč jsem zrovna tehdy zvolili noviny a jeho čumák.

    KDO si dal tu práci s tím změnit mi ikonku,té liter. soutěže ? MOCKRÁT DĚKUJI ! Neměla jsem totiž čas doma něco dělatr a jelikož máme pomalý internet,než by se mi načetl obrázek malého prince..A jé je.Takže děkuji mockrát !

    OdpovědětVymazat
  6. DOCELA BY MĚ ZAJÍMALO CO JE S TLUPOZDRBEM.
    Máte půl hodiny zpoždění,já se těšila...

    OdpovědětVymazat
  7. Vím že jsem otravná,ale těšila jsem se...kde to vázne?

    OdpovědětVymazat
  8. Omlouvám se, přišla jsem z práce, padla na hubu a vzbudila jsem se až teď. Je mi to líto. Máte zítra čas?

    OdpovědětVymazat
  9. Neomlouvej se,není to Tvoje vina ;D. Já bych zítra mohla,ale už ne na tak dlouho...;)))))

    OdpovědětVymazat
  10. Já zítra také mohu,ale také ne ak dlouho =(

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím! Takové paničky miluju, všechno je vaše vina, váš pes je agresivní a kdesi cosi, ale že si začíná ten její to je prostě jedno!

    P.S:Kde a kdy bude tedy Tlupozdrb? (hlavně na jakém zařízení skype/icq/..)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, takže dneska v šest hodin na Skype, bude to tak na hoďku, déle zřejmě ne. Záleží na Vás.
    Dnes nejdu do práce, ale stejně si budíka nastavím. Díky, holky.

    OdpovědětVymazat
  13. Těším se na TLUPOZDRB,snad stihnu začítek..Ehm !
    sledujete hokej ? Zatím [17:25] to je 5:4...
    Ruda fandí,promiňtě,že to sem dávám..Ale já musím !!!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iVW63c9i6Tw#at=64

    OdpovědětVymazat