pondělí 18. dubna 2011

Týden s námi: 5.

Každý týden nám od Vás docházejí čím dál krásnější a krásnější fotografie. Už se mi tají dech, co nám dorazí tento týden. Minulý týden však patřil Veverce Bí.




"Ahoj, posílám Vám textík a fotky k tomuhle týdnu:-)


V současné době je v tropickém skleníku Fata Morgána v pražské Troji výstava tropickách motýlů. Proto jsem se tam vypravila obdivovat další krásy a hlavně fotit. Když jsem se pustila do vybírání nejkrásnějšího motýla, řekla jsem si proč Vám ukazovat něco, čeho bude všeho plno, radši vám ukážu něco trošičku jiného.
Během celé výstavy do Troji přicházejí zásilky s kuklami motýlů, ze kterých se motýli líhnou. Proto můžete pozorovat klepající se kuklu a nebo silně pomuchlané vylíhnuté jedince, kteří mají do motýlí krásy daleko. Nějakou dobu trvá, než křídla ztvrdnou. Takže Vám chci nabídnout jiný pohled na KŘÍDLA MOTÝLÍ.


A kromě motýlů a různých zajímavých a krásných rostlin jsou velkou atrakcí dvě velká akvária. A největšího zájmu se těší dvě "menší" rybičky. Tou rybičkou je Arowana dvoujvousá, která ve volné přírodě dorůstá 120 cm. A my měli štěstí, že nám jedna chvíli zapózovala.
"

 Tento týden fotí Opti-Mystique.

6 komentářů:

  1. Moc povedené fotky! Ta ryba mne fascinuje! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se líbí zas černý motýl... heleďte se, připomíná mi Madonnu v klipu Frozen- měla kolem sebe takový černý lajntuch, který ji furt ovíval a vypadal úplně přesně jako ta zvlněná černá křídla.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, všimla jsem si, že zde byly rady jak s blogspotem. Mohla bych se zeptat jak udělat to menu nahoře a jak udělat ty rubriky?? Chci, aby všechny moje články byly nějak začleněné do většího celku a nevím si rady :( Moc díky! D. Kdyžtak můj e-mail je turaci@seznam.cz.

    OdpovědětVymazat
  4. Mno, a třeba kdyby se to napsalo do nějakého pěkného článku, tak by z toho měli užitek všichni :)

    OdpovědětVymazat
  5. Obojí je nádherné :) minulý týden jsme psali na paprskoploutvé písemku, ještě teď se klepu, když si na to vzpomenu...
    A vážně jsem zvědavá co vytvořím ^^ Respektive, co mi vytvoří foťák :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pro Dádu a Luki: Zburcuju Krizu, ať též přispěje svými technickými znalostmi. Článek na tyto vymoženosti kolem blogspotu už tu máme. Avšak přispívat do něj mohou všichni, případně můžeme vydat spešl exclusive článek.
    Článek najdete zde: http://a-tlupa.blogspot.com/2011/02/na-me-si-blogger-neprijde.html

    OdpovědětVymazat