středa 15. června 2011

Oblečte se do fialova a podpořte naše babičky a dědečky

Jací jsme my, takoví byli oni. Jací jsou oni, takoví budeme i my. Stejně jako my měli příležitost to na tom světě pořádně rozjet. Sice už nemají tolik sil, už nejsou tak mladí a krásní jako my. Ale jsou to pořád naši blízcí, jsou to pořád lidé. A i když mají zlatý hřeb za sebou, mají právo si užívat toho krásného, co nám svět nabízí, stejně jako my. 





Právě kvůli jejich chatrnému zdraví a už ne tak bystré mysli se často stávají obětmi domácího násilí, týrání či nedůstojnému zacházení. Jsou to lidé, kteří nás mají rádi. Když jsme byli malí prckové tahající za sebou kačera, ochotně nám vyměňovali plenky i přesto, že jsme poněkud zapáchali. Byli to oni, co se nás zastávali, když jsme provedli nějakou klukovinu. Byli to oni, co na nás měli vždycky čas a nikam nespěchali.

A proto bychom se měli obléct do fialové, jakkoli je ta barva nehezká, a ukázat ostatním, že my máme rádi svoje babičky a dědečky. Že my si jich vážíme a odsuzujeme hulvátské chování proti seniorům. 


Co myslíte, podaří se nám vytvořit aspoň minigalerii z fialové barvy? Kdo se dnes oblékl do fialové, nechť se blýskne a pošle nám svůj odstín na autorskyklub@seznam.cz

Ti, co fialovou opravdu nemají rádi, mohou zaslat fotografii, obrázek či jiné dílko s fialovou v hlavní roli.


Soutěž o nejlepší babičku nebo dědečka

Zároveň Autorská tlupa vyhlašuje soutěž o nejlepší babičku či dědečka. Sejde-li se minimálně pět prarodičů, započne čtenářské hlasování a bude trvat celých čtrnáct dní. Máte-li sympatickou, milou a příjemnou babičku, pochlubte se ostatním - pošlete fotku a krátce nám ji představte:



1. Kitanyina babička Ála: Naše babča, jak už můj bratranec konstatoval, má plechové obě kolena, obě kyčle, ruce a prý možná i zuby. Ale pokaždé, když jedeme na kolech na výlet, je ze všech nejvíc zadělaná od bahna. Nejen, že nemá blatníky, ona vyjede kdejakú kaluž. Babička Ála peče tu nejlepší roládu a zavařuje nejlepší okurky. A to nemluvím o její marmeládě a ovocné dřeni, na které ji potajmu chodíme do spíže. Když jsme byli malí, měla vždycky v zásobě spoustu kokin. Teď, když už jsme dospělí, má k těm kokinům taky pořádnú dávku tej nejlepší slivovice.

2 komentáře:

  1. Hm, a to je počin autorské tlupy nebo byl včera nějaký "Fialový den za seniory" nebo tak něco? Takhle vůbec nevím, co se děje. BTW - náhodou jsem včera ve fialové byla, aniž bych tušila o téhle výzvě.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera tuto akci vyhlásil web http://www.isenior.cz/volny-cas/2011/06/296_oblecte-si-fialovou-a-podporte-seniory/, my jsme se k této akce zastali i u nás v Tlupě.

    OdpovědětVymazat