úterý 11. ledna 2011

Seznamte se: Tereza

Jelikož máme mezi členy samé šikovné a nadané jedince, chtěli bychom vás s nimi seznámit. Začínáme kategorií "Pro oko", kde se skutečně urodilo. První rozhovor nám poskytla Tereza z blogu http://free-and-green.blog.cz/




Ahoj Terezko, máš nesporný talent, kdy a jak se to začalo projevovat?
 Když jsem byla menší, říkali mi, že kreslím pěkně. Ale já to v té době ještě nijak nebrala. :) Nejdůležitější roky byly asi tyto poslední dva. To jsem na sobě začínala pracovat. Hodně mi pomohlo, že jsem si založila blog. Možná že kdyby nebylo blogu, tak bych takto nepracovala…

 Ani talent není vše a chce to trénink a sebezdokonalování. Jak se učíš ty,
 chodíš do kroužků, nebo studuješ v knihách a pak zkoušíš?

Přesně tak, talent je jedna věc, ale ta opravdu nejdůležitější věc je píle.
Navštěvuji základní uměleckou školu, ale hlavně se učím doma. Mám doma nějaká knihy o kreslení, tak zkouším a kreslím. :)

 Tvůj blog obsahuje různé techniky, od linorytu, přes tablet až po fotografii.
 Které máš nejraději a proč?
www.free-and-green.blog.cz
 Všechny techniky jsou určitým způsobem zajímavé. Zatím mám nejraději tužku a akvarel.
Tužku, protože je to pro mě taková základní technika, tužkou kreslím nejvíc a také jí ovládám lépe než ty ostatní techniky (né že bych v ní byla nějaký přeborník, vždy je co zlepšovat :) ).
Co se týče akvarelu, nikdy jsem se zrovna s vodovými barvami a jímy podobnými nekamarádila. Bylo to pro mě utrpení s touto technikou pracovat. Vždycky se to všecko rozpíjelo a slévalo do jedné barvy a byla to patlanina největšího kalibru. Každý kdo uměl malovat s akvarelem či vodovými barvami, toho jsem obdivovala. S akvarelem jsem začala pracovat na jaře minulého roku. Ve škole jsme měli za úkol namalovat nějakou chráněnou rostlinku, podle herbáře a to myslím vodovými barvami. No, pustila jsem se do toho s očekáváním, že se mi to zase jako obvykle zpije do velké šedohnědé kaluže vodových barev, ale to se nestalo, celkem mi to šlo. Začalo mě to bavit a tak jsem si pořídila akvarel… Ráda s akvarelem maluji, díky jeho výrazné barvě.

Ledňáček s rybouUž tě potkaly nějaké úspěchy, např. ve výtvarné soutěži, nebo díla na zakázku?
Ano. Dostala jsem dva diplomy ve výtvarných soutěžích. Také jsem kreslila díla na zakázku. Rozhodně mi tyto menší úspěchy daly spousty zkušeností, za které jsem velmi ráda. :)

 Na blogu píšeš, že by ses ve svém životě ráda zabývala uměním, snažíš se už teď nějak propagovat? Přece jen prosadit se v dnešní době není snadné.
 V podstatě se propaguji díky svému blogu, kam dávám svá díla. 


Proto neváhejte a zavítejte tam, oči vám budou přecházet.

3 komentáře:

  1. Pěkný rozhovor, početl jsem si. První obrázek (ten s obličeji) mi přijde úžasný. Vypadají jako dva rokeři z beatnické doby.

    OdpovědětVymazat
  2. Její blog je skvělý. Hledám v něm inspiraci!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný rozhovor. Klikám na odkaz a dívám se na blog, protože ukázané obrázky jsou více než dokonalé! :-)

    OdpovědětVymazat