neděle 16. ledna 2011

Pravidla Doupěte

Doupě


Vítejte v Doupěti Autorské tlupy. Touto dobou zatím jen skromný příbytek, ale řady členů se plní tak rychle, jak je rychlá pověst a jak letí drby virtuálním světem. Jistě každý ve svém krátkém životě udělal chybu. Drobnou, větší, menší, možná téměř smrtelnou. V Doupěti však chyby neexistují. Protože chybami se člověk učí. Protože za svými chybami si blogeři v Doupěti stojí.

Doupě je doupětem proto, že nemá pravidel. 
Doupě je doupětem proto, že je útočištěm vyděděncům, zbloudilcům, zvědavcům, vůdcům, elitním pěšcům, bílým koním, černým vránám nebo i nejmenovaným a volným.
Doupě je doupětem proto, že v něm najdete všechny.
Doupě je doupětem proto, že se hýbe.

Právě pohyb členů v Tlupě je klíčový proto, aby nebyla stanovena žádná pravidla. Pravidla, která byla tolik odsuzována v předchozím projektu, Autorském klubu, na blog.cz. A protože tlupa je seskupení hrstky blogerů a doupata nebývají nafukovací (ani ta virtuální), byl vymezen počet členů Autorské tlupy na 320.

320 blogerů z různých domén, různého zaměření, s různým stylem prezentace, s různými názory, různou tvorbou, různých jazyků. Každý z nich však bloger s B.

Každý Tlupař zůstane v Doupěti tak dlouho, jak velký respekt a uznání budou mít jeho kolegové, členové Autorské tlupy. Po dosažení počtu 320 blogerů v Autorské tlupě budou další blogeři přijímáni na už obsazené místo, pokud budou jeho blogerské kvality předčit člena jiného. Zda si zaslouží vyměnit si členství s jiným stávajícím členem Autorské tlupy, rozhodnou členové. "Poražení" blogeři nemusí ztrácet naději, o výmenu členství mohou poždat i jiného blogera. Avšak každý z nich může vepsat do Historie svůj odkaz tím, že si získá obdiv, respekt či uznání blogerů v Doupěti.
Po zabydlení všech 320 blogerů v Doupěti budou ostatní svými blogovými schopnosti dovednostmi bojovat o místo člena Tlupy, kterého dovedou předčit. V článku Historie se dočtete o bývalých i stávajících členech Tlupy, kteří si nějakým způsobem získali uznání ostatních nebo se nějakým zásadním způsobem do historie Autorské tlupy vepsali. 

10 komentářů:

  1. Holky, jestli to vyjde, tak to bude senzační! Prosimvás mi ale řekněte, kdo vymyslel slovo "tlupozcuk"- už ho nedostanu pryč z hlavy!

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, nestačím zírat! Ale vážně! Wow! Zvláště ty připravované věci jsou... DOKONALÉ!!! :-)
    Přeji hodně zdaru v ,,Tlupaření,, :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Uajiii, Tlupozcuk je můj výhlod, původně tam měl být Tlupozčuch (jakože první sraz), ale očuchávat sa dlúho nemusíme, že.

    Co se týče tej Historie Tlupy. Zítra by měl vyjít přímo článek, zatím tam budou jen 2 jména - zakladatelky, ale jakmile kápnete na někoho, kdo by měl mít tu čest se tam objevit, neváhejte a hned ho hvizdněte s doporučením, či obhajobou chcete-li, do komentářů.

    OdpovědětVymazat
  4. V tom případě hned navrhuji, a navrhuji TlusŤjocha. Jeho blog nepřekonatelně originální a čtivý, zasloužil by si to!

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mi na jazyk lezl Tluposčuch (u nás se sčucháváme),ale Tlupozcuk zní ... zní to holt moc dobře (furt mi to evokuje nějaké polské přijímení). Jinak! Taky si myslím, že by Tlusťjoch nebyl marný- je to asi nejlepší blog, který znám a co tu je, kápnul mi do noty. Proč nezačít hned tím nejlepším? (Tedy až po vás, slečny!)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se mi to moc líbí, jen mi možná trošku schází témata týdne. Jsou i na Libertas a byla i v AK, když jsem tam ještě byla a tak mne napadlo, jestli sem nechcete třeba něco podobného taky zavést, protože mě vždycky bavila...jen takový pidimidi-nápad, pochopím, když se neujme :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě se něco chystá, přijde to v únoru, zatím je to tajemství :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, já se chci s někým přít o členství :D:D To musí bejt zábava :))

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je velmi sympatický blog s výbornou myšlenkou! I ten nápad s jiným hostingem se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  10. Aut. tlupě: Aha! *.* Už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat