pondělí 24. ledna 2011

Historie

Lidé přicházejí a odcházejí tak, jak plyne čas. A jak vyplynulo z Eposu o Gilgamešovi - Nesmrtelný není bloger, ale jeho blog.
Pište dějiny Autorské tlupy i Vy. Máte-li pocit, že v Historii chybí důležitý mezník se jménem blogera Autorské tlupy? Nezapomeňte se o něm zmínit v komentáři pod článkem a připište o něm pár vět. Řádky se prodlužují, jak práce a zábava ubíhá.


27. 10. 2010 Kriza (radiliste.blogspot.com) a Kittanya (kittanya.blogspot.com) zakládají Autorskou tlupu po ukončení spolupráce jako správkyně Autorského klubu na (klub.blog.cz). O Krize říkají jedním slovem tvrdohlavá, nápaditá,  prostě krize... A Kittanya? Přemýšlivá, užovkářka, Moravačka.

3. 12. 2010 Teta Irma už zase radí "co a jak". Její staleté vědomosti tlumočí Kriza.

4. 12. 2010 V Doupěti se objevila historicky první soutěž. Téma bylo víceméně magické a způsob výtvarně estetický. Vyhlásila ji Kriza a vítězem se stal Vojta alias Uajiii (uajiii.blog.cz).

11. 1. 2011 A už jsme se začali seznamovat. Kriza vyzpovídala Terezku z blogu free-and-green.blog.cz

17. 1. 2011 TlusŤjoch (tlustjoch.blog.cz). Skrytá legenda českého blogového světa se dnes vepsala do Historie Tlupy na žádost členů. Troufalé, ale víceméně pravdivé. Pro mnohé vzor, pro jiné záhada, pro někoho obojí a pro ten zbytek nepopsatelný bloger. Tlupa o něm říká jedním slovem: originální, poetista, bohém, ...

18. 1. 2011 Už se nám plně rozjíždí rubrika To zvládnu. Kriza dodala první článek, ostatní jsou na vás.

27. 1. 2011 Začli jsme s procvičováním angličtiny (Go to English). Tuto rubriku zatím vede Kittanya.

7. 2. 2011 Francouzi něchtěli být pozadu za Angličany, a tak se zrodila další cizojazyčná rubrika. Zamávejte  francouzštinou s Alexandrou Altaïrez Gryffin- Fox (gryfo-listicka.blog.cz)!

16. 2. 2011 Tlupařskou administraci našeho Doupěte posílili Altaïr a Valda1959. Zanedlouho se můžeme těšit z nových článků plných komiksů, návodů do světa a cestovatelských článků statných dobrodruhů.

15. 5. 2011 Jelikož jsou naši blogeři rozseti po celé republice, obešli jsme velkou vzdálenost moderní technikou a uskutečnili Tlupozdrb online po Skype. Sešlo se nás nakonec o mnohem více než bylo původně plánováno. Ani samotný Tlupozdrb nedopadl podle původních představ. Původně jsme zamýšleli pořádat online setkání v rámcí týdenních aktuálních drbů co kolují všude kolem. Zrovna jsme chtěli prodrbat MS v ledním hokeji 2011, avšak co ves to jiný pes. Rozdělili jsme se na dvě poloviny - těm, co nefungoval mikrofon nebo se styděli, psali si v chatu, ti vybavenější už si povídali v multi chatu hlasově a někteří i vizuálně. Jak už jsem psala, ne vše vyšlo podle našich představ. Organizace se nedala příliš dlouho udržet a tak se Tlupozdrb sesypal do pell-mell. Hlavně, že jsme si pokecali. Na příště zkusíme vymyslet nějaký update.

15. 6. Dnes se Tlupa oblékla do fialové na podporu důstojného chování k seniorům a také toho, že ani oni ještě nejsou odepsaní.

6 komentářů:

  1. To je mi ale kombinace takhle při obědu: nápaditá, přemýšlivá (a navíc z Moravy, oj!) a bohém! Je vidět, že se nacházím v dobré společnosti!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné!! Krásně začíná ,,Historie,, Autorské tlupy! :-) Všechny blogy znám a všechny jsou báječné!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Blogery, kteří se zapisují do Historie, si volíte sami. Takže si vlastně sami píšete historii Tlupy. Jestli o někom takovém víte, zvolte si ho.

    OdpovědětVymazat
  4. Zvolím, a co dál? Nám o něm něco napsat? :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Zvolíš zde, a píšeš o něm taktéž zde... ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že do historie by rozhodně měla přijít zmínka o blogu Petra Vápeníka (Čerf). Jeho "Nedělní miniglosy" http://pvapenik.blog.cz/rubrika/glosy-a-fejetonky/stranka/1 jsou vskutku ojedinělým počinem v blogerském světě.

    OdpovědětVymazat