středa 15. prosince 2010

Za málo peněz, hodně radosti

Blíží se čas Vánoc, čas obdarovávání. Pro své blízké jistě máte něco speciálního. My vám přinášíme nápad, jak udělat radost svým známým, spolupracovníkům v práci, zkrátka většímu množství lidí, se kterými se stýkáte a rádi byste je potěšili, aniž by vás to zruinovalo.



Postup obsahuje práci s otevřeným ohněm, jste-li děti, požádejte o pomoc, či dohled rodiče. 
 
Já jsem použila: hnědý karton        tužku
                         papír                   svíčku
                         lepidlo                děrovačku
                         nůžky                 10 hyacintů
                         starý kus oblečení z uměliny


Nejdříve si připravíme cedulky s popiskem. Na bílý papír si napíšeme ozdobně jméno rostliny, třeba latinsky - Hyacinthus, nebo můžeme použít i jinou, např sezonní Vánoční hvězdu (Euphorbia). Název vystřihneme a nalepíme na karton. Poté odlepíme z květníků samolepky s čárovými kódy a vystřihneme návod, jak se o rostlinku starat. Přidáme na cedulky, které v rohu proděrujeme.
Dalším krokem bude příprava mašlí. Jak jsem nedávno zjistila, veškeré mašle a stuhy jsou v dnešní době pekelně drahou záležitostí. Naštěstí mi v secondhandu padla pod ruku krásná plesová sukně s lesklým efektem. Zapátrejte ve vlastním šatníku, či se vydejte na lov nápaditých módních výstřelků let minulých. 
Z daného materiálu jsem nastříhala pruhy asi 3-5cm silné, dostatečně dlouhé k ovázání květníků. Všechny jejich okraje jsem opatrně "začistila" nad svíčkou, ať se netřepí. Nespéct je však moc, ať mají stejnou barvu, jako původní materiál, ne černou!
Pak už je práce jednoduchá, stuhy ovážeme a mezi uzel a mašli navlékneme cedulky, aby se neztratily. Ve skupině květiny působí moc hezky a věřím, že potěší i jednotlivě u obdarovaných doma. Celá realizace pro 10 lidí stála okolo 200Kč.




Jak se vám výsledek líbí?




                       

5 komentářů:

  1. Páni, děkuji za nápad vánočního dárku. Vůbec netuším co koupit tetě a tohle je moc dobrý nápad. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oh, jdu se do toho pustit.
    Líbí se, a moc! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrej nápad! =) Jenže já sama mám na kytky destruktivní vliv, tak nevím, jestli na ně mám vůbec makat... Mě chcípne i kaktus. Ani Fíkus, co prej vydrží všechno, nevydržel mou péči...

    OdpovědětVymazat
  4. Vy¨padá to krásně a namakaně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, já už jen souhlasím! Vypadá to skvěle! :-) Dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat