pátek 3. prosince 2010

Teta Irma radí: jak se nechat vést

Teta Irma na svých dlouhých cestách po světě nasbírala mnoho zkušeností a prověřila své schopnosti, a tak se rozhodla, že vám opět rozdá nějaké ty rady do života. Většině z vás asi vrtá v hlavinkách, co se stalo, že správcovské komando přesídlilo na opačný konec světa, na vzdálený a pustý ostrov. Jak už to tak v historii bývá, je třeba začít u Adama. Tedy spíše u jablka.
Taky jsme jedno takové pěkně vybarvené dostaly na starost. Když jsme do něj ale kously, pěkně se nám zkřivila držtička. Pokud nechcete dopadnout jako my, držte se následujících rad:

Díl druhý - pod novou taktovkou
Ve svém životě se nejspíše dostanete do pozice někomu podřízené, ať už jde o zaměstnání, nebo třeba o společný projekt při výtvarné výchově. Ačkoli se vám na první pohled může zdát, že jste v nevýhodě, není třeba nechat ze sebe dělat hadr na podlahu. Proto je hned na začátku dobré, vymezit své hranice, abyste nebyli zahnáni do rohu. Zjistěte jaká činnost je od vás požadována, ptejte se na detaily. Nebojte se, že budete vypadat hloupě, druhou stanu potěší, že vám to není jedno a o danou věc se zajímáte.

"Lépe odpovídat na hloupé otázky, než napravovat hloupé chyby." 

Nestarejte se jen o své povinnosti, ale také o pracovní prostředí a případné místní zvyklosti. Pro začátek spíše "držte hubu a krok." Odvádějte kvalitní práci, ne však 250% výkonu ostatních.Ujistěte se, že zadání a ohodnocení jsou jasně daná. Hlídejte si záda. Pokud vás shora překvapí např. s povinnými neplacenými přesčasy, či protichůdnými úkoly, otlučte jim je o hlavu a utíkejte rychle pryč.

1 komentář:

  1. Líbí se mi to: otlučte jim to o hlavu. A celkově je to takové optimistické čtení. Nevím, proč mě napadlo zrovna tohle...ale kdo se vyzná v mé hlavě, že? :)

    OdpovědětVymazat