neděle 12. prosince 2010

Magické rojení I

První  soutěžní dílo je tady. Zaslal nám ho Vojta z blogu http://uajiii.blog.cz/ nejdříve sice nesplnil podmínky, ale i tak to stojí za to, napodruhé se mu to už podařilo a výsledek je také moc krásný. Ukazuje, že nemusíte umět s žádnými programy, abyste mohli vytvořit umělecké dílo.

1) Kostel v Kámásutře


Původně se jedná o fotku katedrály, na kterou bylo použito "zrcadlo"- to je funkce v mém photoshopu. Pak jsem si našel na netu slavnou renesanční fresku, kde se  člověk téměř dotýká Boha - tu od Michelangela. Tu jsem taky přetáhnul několikrát zrcadlem a následně vkládal do fotky katedrály. Takhle to dopadlo - z fresky oslavující Boha v renesanci se stala jedna velká hanbárna v 21. století.
2)Metro v kostele




Vybral jsem si katedrálu a metro. Líbila se mi různorodost architektury- renesanční kostel oproti zastávce metra z dvacátého století. Proto jsem se rozhodl tyhle dvě fotky spojit v jeden celek- kvůli zdánlivé neslučitelnosti. Vytisknul jsem si obrázky (za poslední čtyři koruny, co jsem měl na copy-kartě), rozstříhal jsem je a chtěl slepit. Protože jsem byl líný se s tím patlat, dal jsem výstřižky pod folii a jednoduše jsem výsledek vyfotil. Proto má ta fotka červený nádech, i když původní folie má barvu fialovou. Ve foto programu jsem pak odstranil trochu šumu a podobně, jinak jsem neupravoval.

3 komentáře:

  1. Ta druhá se mi líbí, k první se raději nevyjadřuju, na kamasutru jsem trochu ,,malá" :-D I když jsme ve dvacátém prvním století. Metro v kostele XD Bezkonkurenční, jen škoda, že je to celé červené. Možná by to bylo hezké jako stará fotka...

    OdpovědětVymazat
  2. Páni ta první...až se mně zmocnila závrať. Nádherná. A druhá? Taky se mi moc líbí. Fakt je, že ta červená trochu ruší, ale na druhou stranu to vypadá takové starší, poetičtější...No, to bude vybírání, už teď se bojím, že všechna dílka budou až moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  3. jéj! vy jste sempověsili obé... aspoň se ta první neztratí:)

    OdpovědětVymazat